Werkwijze

Een goede relatie tussen baas en hond begint met wederzijds respect. Bij Hond&School staat het positief trainen en het welzijn van de hond centraal. Dit houdt in dat er bij ons op een hondvriendelijke manier getraind wordt.

Hond&School is daarom aangesloten bij het Quiebus Licentiesysteem. Het Quiebus keurmerk staat voor kwaliteit. De kwaliteitseisen richten zich op de gehanteerde methode, de professionaliteit van de instructeurs en gedragstherapeuten en een gedragscode.

De methode waarmee we werken dient aan een aantal eisen te voldoen:

• Fouten worden voorkomen en ongewenst gedrag wordt zoveel mogelijk genegeerd.
  • Gewenst gedrag wordt beloond.
  • De oefeningen moeten voor de meeste eigenaren gemakkelijk uitvoerbaar zijn.
  • De oefeningen moeten voor de meeste honden gemakkelijk uitvoerbaar zijn.
  • De oefeningen mogen geen angst opwekken.
  • De oefeningen mogen geen agressie opwekken.
  • De oefeningen worden stapsgewijs opgebouwd.
  • De oefeningen worden aangepast aan de hond en baas.

Verder wordt er veel aandacht besteed aan het leren begrijpen en "lezen" van uw hond. Hierbij wordt er gelet op de lichaamstaal van uw hond, maar ook op die van uzelf. Het allerbelangrijkste doel van Hond&School is het ontwikkelen van een goede baas-hond relatie zodat u beide plezier aan elkaar zult beleven.

Tevens staat persoonlijke aandacht en begeleiding hoog in het vaandel. Dit betekent dat er maximaal 6 tot 8 cursisten in één groep zitten. Doordat de groepen klein zijn kunnen we u de aandacht en begeleiding bieden waar u recht op heeft.

Quiebus is de enigste organisatie in Nederland waar het gebruik van slipkettingen, prikbanden, antiblafbanden, stroombanden, halti's, gentle leaders, fisher discs, slippende jachtlijnen, etc, etc voor 100% verboden is.  Klik op de volgende link om meer te weten te komen over de hiervoor genoemende 'hulp'middelen. www.hondenscholen.info/hondonvriendelijkehulpmiddelen

Er zijn inmiddels dierenspeciaalzaken en dierenasiels en pensions die geen gebruik maken van deze middelen. Ze zijn te vinden op www.quiebus.nl/dierenspeciaalzaken

Voor alle Quiebus hondenscholen kunt u kijken op www.hondenscholen.info

Komende cursussen